راهنمای کامل برای تسهیلات مالیاتی برای کسب‌وکارهای کوچک و متوسط

راهنمای کامل برای تسهیلات مالیاتی برای کسب‌وکارهای کوچک و متوسط

خلاصه از راهنمای کامل برای تسهیلات مالیاتی برای کسب‌وکارهای کوچک و متوسط

راهنمای کامل برای تسهیلات مالیاتی برای کسب‌وکارهای کوچک و متوسط

87 / 100

ارائه تسهیلات مالیاتی برای کسب‌وکارهای کوچک و متوسط از اهمیت بسیاری برخوردار است. زیرا مشاغل نام برده قسمتِ مهمی از چرخه اقتصادی کشور را در دستان خود دارند. ولی آیا شما می دانید، که کسب‌وکار یعنی چه! بگذارید، ابتدا در رابطه با این مسئله با شما صحبت کنیم. کسب‌وکار یعنی فعالیت هایی که به تولید خدمات و کالاها مبادرت ورزیده شود. البته که هدف از فروش آنها کسب سود خواهد بود‌.

ما در ادامه متن ضمن صحبت در ارتباط با این نوع از کسب‌وکارها با شما در رابطه با مالیات و نقش آن صحبت خواهیم کرد. پس با ما همراه بوده و اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آورید.

با کسب‌وکارهای کوچک و متوسط بیشتر آشنا شوید!

پیش از بررسی تسهیلات مالیاتی برای کسب‌وکارهای کوچک و متوسط بهتر است، در ارتباط با چیستی این کسب‌وکارها بیشتر با هم صحبت بنماییم. به عبارتی تعریفی دقیق و محکم در ارتباط با این نوع کارها وجود ندارد. در واقع آنها در هریک از کشورها با توجه به اصولی خاص و متفاوت تجزیه و تحلیل می شوند. ما در قسمت زیر معیار دخیل در تعریف این قبیل از کسب‌وکارها را بیان خواهیم داشت؛

تعداد پرسنل، مقدار دارایی سرمایه‌گذاری شده، میزان فروش با توجه به سرمایه در گردش، تعداد کارمندان زن، تعداد کارمندان و ارزش دارایی ها. در واقع به دور از تسهیلات مالیاتی برای کسب‌وکارهای کوچک و متوسط بنابر تعریف مرکز آمار در ایران صنعت هایی که تعداد کارکنان آنها کمتر از نُه تن باشد، جزئی از صنایع کسب‌وکارهای کوچک محسوب می شود. حال کسب‌وکاری که تعداد کارکنان آن کمتر از پنجاه نفر است، در حیطه کوچک و متوسط جای می گیرد. مثلاً می توان به نانوایی یا آرایشگاه ها اشاره نمود.

درون نظام اقتصادی کشورمان کارهایی کوچک به حالت مستقل بوده و هریک از شرکتها با کمتر از پانصد کارمند در این دسته جای خواهند گرفت. این مقدار به عنوان یک استاندارد در نظر انگاشته می شود. در کشور آمریکا حدوداً 22/5 کسب‌وکار به حالت مستقل از زراعت و کشاورزی برآورد شده است. حال تنها یک درصد از آن به عنوان کار کوچک و متوسط شناخته نمی شود.

در اینجا هاست که به تسهیلات مالیاتی برای کسب‌وکارهای کوچک و متوسط می رسیم. چرا که دولت برای رونق بخشیدن به این کارها سعی نموده این نوع از مشاغل را از پرداخت مالیات معاف اعلام نموده و حتی بدان ها بیمه اعطاء کند.

ما در ادامه متن بیشتر و بهتر در رابطه با این مسئله صحبت خواهیم نمود. پس همچنان با ما همراه بوده و پاسخ سوالات خود را به دست آورید. البته شما عزیزان در صورت وجود سوالاتی بیشتر امکان تماس با کارشناسان‌ ما در هخامنش را خواهید داشت.

معافیت مالیاتی برای کسب‌وکارهای نوپا و تازه تأسیس شده!

تسهیلات مالیاتی برای کسب‌وکارهای کوچک و متوسط به چه حالت است؟

برای اثبات این مسئله ما باید به مقررات تبصره الحاقی به ماده 29 آیین نامه اجرایی ماده 219 قانون مالیات مستقیم مراجعه بنماییم. حال مأموران مالیاتی مربوطه با در نظر انگاشتن اظهارنامه و صورت مالی تسلیمی واحد موصوف ضمن پیش گیری از صدور برگ تشخیص مالیاتی برگ مربوط به مالیات قطعی عملکرد سال ۱۳۹۴ آنان را صادر نموده و به اطلاع رساندند.

حال در صورتی که برگ قطعی به شرح موارد فوقانی صادر نشود، مالیات عملکرد سال یاد شده با اکتفا به مقررات تبصره دو ماده ۹۷ قانون مالیات مستقیم مصوب سال ۱۳۸۰ صرفاً به واسطه ی رسیدگی به دفاتر و اسناد مشخص خواهد شد.

در زمینه تسهیلات مالیاتی برای کسب‌وکارهای کوچک و متوسط به جنبه هایی دیگر می رسیم. مثل این مسئله که بازار سرمایه بدون حضور دولت توانایی تأمین نیازهای کسب‌وکارهای کوچک را نخواهد داشت. این عدم وجود قدرت ها در واقع از سیاست های مالی چند سال گذشته نشأت می گیرد. مثلاً ما می توانیم، به کمبود بودجه و یا افزایش تورم اشاره بنماییم.

در چنین موقعیت هایی بانک ها به منظور سرمایه‌گذاری در بدهی دولت با نرخ بازگشت بالا اتخاذ گردیدند. برای نمونه مسئولان کشور ترکیه چنین برآوردی دارند، که تنها پنج درصد از منابع تسهیلات کشور به کسب‌وکارهایی کوچک اختصاص می یابد.

حال به منظور تأمین تسهیلات این نوع از اصناف دولت منابعی را در اختیار بانک ها قرار خواهد داد. ضمن تعریف تسهیلات مالیاتی برای کسب‌وکارهای کوچک و متوسط باید به یک نکته هم اشاره کنیم.

آن هم این است، که دولت یارانه‌ هایی را به صورت مستقیم و با مشارکت چند موسسه مالی به اصناف کوچک و متوسط اختصاص می دهد.

اغلب این یارانه‌ ها در زمینه تهیه تجهیزات و ماشین آلات صرف می گردد. حال به منظور تأسیس این قبیل کسب‌وکارها هم دولت وام هایی کلان پرداخت می کند، که شاید دوای دردتان باشد.

البته حدودِ دو سوم این اصناف دارای پشتوانه مالی شخصی هستند، ولی دولت وام هم اعطاء می نماید. حال به موضوع تسهیلات مالیاتی برای کسب‌وکارهای کوچک و متوسط باز می گردیم.

در نظام جمهوری اسلامی ایران مهم ترین قانون در زمینه پرداخت مالیات، قانون مالیات مستقیم شناخته شده است. حال در دل این قانون با نظارت نهاد امور مالیاتی کشور چهارده ماده قانونی به چشم می خورد. نیز بنا بر این ماده ها اشخاص حقیقی و حقوقی از پرداخت مالیات معاف می شوند.

بیشتر بخوانید

معافیت مالیاتی برای کسب‌وکارهای نوپا و تازه تأسیس شده!

براساس ماده یک آیین نامه نوآفرین به هنگامی که شرکت مد نظر دارای ویژگی های بیان شده در قسمت زیر باشد، از تسهیلات مالیاتی برای کسب‌وکارهای کوچک و متوسط بهره مند خواهند شد! در ادامه همراه ما بوده و با این ویژگی ها آشنا بشوید!

  • طول عمر آن کوتاه تر از سه سال باشد. در واقع کسب‌وکارهای کوچک و متوسط تا به سه سال تأسیس از معافیت مالیاتی بهره خواهد برد.
  • مقدار سرمایه کسب‌وکارهای مد نظر محدود باشد. اگر که شرکت از سرمایه مد نظر بیشتر جذب بنماید، در حیطه شرکت بزرگ جای گرفته و باید با آن چون شرکت هایی بزرگ برخورد بشود‌.
  • میزان درآمد شرکت محدود باشد. پس اگر که درآمد کمپانی بیش از مقدار در نظر گرفته شده از جانب دولت باشد، همانند شرکتی بزرگ با آن برخورد خواهد شد.
  • به دور از تسهیلات مالیاتی برای کسب‌وکارهای کوچک و متوسط یکی از مهم ترین ویژگی استارت آپ ها در این مورد خلاصه می شود، که رغبتی به تقسیم سود میان مؤسسین و مالکین وجود ندارد. به گونه ای که همان درآمد را در شرکت سرمایه گذاری می نمایند.

در ارتباط با تسهیلات مالیاتی برای کسب‌وکارهای کوچک مد نظر قرار بدهید، که بنابر ماده دو آیین نامه نوآفرین آنها به شرط تولید محصولات یا خدماتی از پرداخت مالیات معاف خواهند بود. از سویی با توجه به ماده پنج همین آیین نامه چنین شرکت هایی می توانند، برای مدّت زمان دو سال کارورز داشته باشند.

تصور کنید، که شرکتی دارای سه نفر موسس است. پس از گذشت چند ماه فردی دیگر بدان ها افزوده می شود. حال به دور از تسهیلات مالیاتی برای کسب‌وکارهای کوچک و متوسط افراد هم موسس اهدافی را برای وی مشخص نموده و می گویند؛ چنانکه بدان اهداف دست یابد، قسمتی از سهام را دریافت خواهد کرد. پس فردی به گروه افزوده شده اما رابطه او با شرکت از نوع استخدامی محسوب نمی شود.

چندی پیش با انجام چنین رفتاری شرکت جریمه می شد. علاوه بر تمامی اینها چنانکه پلت‌فرمی ایجاد شود، نیازی به بیمه نمودن افراد نخواهد بود. در واقع ارتباط بین افراد با پلت‌فرم از نوع استخدامی نخواهد بود.

معافیت مالیاتی برای کسب‌وکارهای نوپا و تازه تأسیس شده!

سخن آخر

دوستان عزیز ما در طول این مطلب از خود در هخامنش به بررسی جوانب گوناگون تسهیلات مالیاتی برای کسب‌وکارهای کوچک و متوسط پرداختیم. همانطور که خواندید، بنابر برخی از ویژگی ها و خصوصیات شرکت ها از پرداخت مالیات معاف شده و می توانند، از امتیازاتی که دولت برای آنها در نظر انگاشته بهره مند شوند. امیدواریم که اطلاعات ارائه شده در طول این نوشتار برای شما مفید و کاربردی بوده باشد. البته شما عزیزان در صورتِ وجودِ سوالاتی بیشتر می توانید، با ما تماس بگیرید.

درخواست مشاوره آنلاین

مشاوره تخصصی مطابق با نوع شغل و فعالیت شما توسط کارشناسان ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *