بر همین اساس ارائه فاکتور رسمی به صاحبان مشاغل خدمات مسافرتی و جهانگردی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در صورتی که، کسب و کار شما نیز در ارتباط با مشاغلی مانند مسافرتی، گردشگری و جهانگردی است همراه ما باشید تا، به اطلاعاتی در این زمینه دست پیدا کنید.
خدمات مسافرتی و جهانگردی جزو مشاغل مفرح و لذت بخشی است که، به طور مداوم با سفر و گردش در ارتباط است. اما، از لحاظ امور مالیاتی صاحبان مشاغل مسافرتی و گردشگری نیز مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده هستند و موظف به ارائه فاکتور رسمی می باشند.
آماده ارائه کلیه خدمات فاکتور رسمی به تمامی مراکز و ارگانها و شرکت های خصوصی و دولتی
فاکتورهای رسمی چه نوع فاکتوری هستند؟
پیش از اشاره به موضوع ارائه فاکتور رسمی به صاحبان مشاغل خدمات مسافرتی و جهانگردی بهتر است که، شرح مختصری از فاکتورهای رسمی و کارایی آن ها داشته باشیم. فاکتور رسمی در واقع نوعی سند مالی است که به تراکنشها و معاملات تجاری رسمیت می بخشد.
حتماً تاکنون برای شما نیز پیش آمده است که، به هنگام مراجعه به فروشگاهی و یا مجموعه های دیگری پس از اقدام به خرید فروشنده فاکتوری را، به شما ارائه می کند. این فاکتور حاوی اطلاعاتی است که، مشمول انواع کالاها و یا خدماتی است که، شما از وی دریافت نموده اید.
امور مالیاتی کشور و سایر کشورهای جهان به منظور جلوگیری از فرار مالیاتی مودیان، لزوم استفاده از فاکتورهای رسمی را برای تمامی بنگاه های اقتصادی اجباری نموده است. استفاده از فاکتورهای رسمی برای بنگاه های اقتصادی مزایایی را، به همراه دارد که، حداقل این مزایا جلوگیری از متحمل شدن جرایم سنگین مالیاتی است.
به همین علت ارائه فاکتور رسمی نیز، امروزه رواج پیدا کرده است تا، نه تنها به کلیه معاملات این مجموعه ها رسمیت ببخشد بلکه به کسب و کار آن ها و پرونده های مالیاتی این کسب و کارها کمک شایانی نیز نماید.
چه مشاغلی باید از فاکتور های رسمی استفاده نمایند؟
علاوه بر ارائه فاکتور رسمی به صاحبان مشاغل خدمات مسافرتی و جهانگردی سایر مشاغل دیگر نیز بایستی اقدام به ارائه فاکتور های رسمی بر روی کلیه معاملات و روابط تجاری خود اقدام نمایند. از لحاظ قانونی کلیه بنگاههای اقتصادی، شرکت ها و سایر ارگان هایی که، شامل مالیات ارزش بر افزوده می شوند موظف به داشتن فاکتورهای رسمی هستند.
بر اساس این قانون وضع شده توسط اداره امور مالیاتی کشور، هر بنگاه اقتصادی و یا فروشگاهی که مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده است و از صدور فاکتور رسمی سر باز زند مشمول جرایم مالیاتی خواهد شد و متخلف شناخته می شود.
بنابراین کلیه نهادها، فروشگاه ها، شرکت ها و یا افرادی که، اقدام به خرید و فروش و ارائه خدمات می نمایند؛ بایستی نسبت به صدور فاکتور رسمی اقدام کنند. در صورتی که، برای شما سوال است که، چه کسانی و یا چه مشاغلی مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده هستند؛ بخش بعدی از این مطلب را، مطالعه نمایید.
بیشتر بخوانید: ارائه فاکتور رسمی به صاحبان مراکز خدمات مالی
چه مشاغل و کسب و کارهایی مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده هستند؟
در این بخش از مطلب ارائه فاکتور رسمی به صاحبان مشاغل خدمات مسافرتی و جهانگردی مشاغل و کسب و کارهایی را، که شامل قانون مالیات بر ارزش افزوده هستند را، با یک دیگر بررسی خواهیم نمود. در قانون مالیات ارزش بر افزوده به طور کلی هر صنفی که، اقدام به خرید و فروش کالا می نماید مشمول این قانون است.
در این بین برخی از مشاغل وجود دارند که از پرداخت مالیات و مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند. اما در اینجا موضوع مورد بحث ما، مشاغلی هستند که، مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده هستند و بایستی اقدام به ارائه فاکتور رسمی نمایند؛
- صاحبان معادن
- کارخانه ها و کارگاه های تولیدی
- کلیه اصناف وارد کننده کالا
- کلیه اصناف صادر کننده کالا
- کلیه اشخاص ارائه دهنده خدمات حسابداری و حسابرسی
کلیه اصناف ذکر شده در فوق موظف به ارائه فاکتور رسمی هستند. در غیر این صورت به عنوان متخلف مالیاتی شناخته شده و مشمول پرداخت جرایم مالیاتی خواهد شد. در ادامه مبحث ارائه فاکتور رسمی چند نمونه مشاغل دیگر مشمول مالیات بر ارزش افزوده را، معرفی می نماییم؛
- کلیه هتل ها، مهمانپذیر ها و متل ها
- بانکداران
- فروشندگان آهن و آهن آلات
- کلیه عمده فروش ها و فروشگاه های بزرگ
- فروشندگان طلا و جواهرات
- موسسه های مهندسی
- دفاتر اسناد رسمی
- دفاتر و مراکز ارتباط رایانه ای و دفاتر ارتباطی
- سینماها، تماشاخانه ها و مراکز تفریحی
- فروشگاه های مواد غذایی دارای نام و برند تجاری
- کلیه صاحبان نمایشگاه ها و فروشگاه های خودرو و بنگاه های معاملات خودرو
- کلیه صاحبان تالارها و سالن های پذیرایی
- نمایندگان توزیع کالاهای داخلی و همچنین توزیع خدماتی
- کلیه موسسه های خدماتی و تجاری داخلی و خارجی
- صاحبان مشاغل خدمات مسافرتی و جهانگردی
به همین دلیل ارائه فاکتور رسمی را، می توان در لزوم استفاده از فاکتورهای رسمی پیدا نمود تا، صاحبان این مشاغل به صورت کاملا قانونی اقدام به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده خود نموده و آن ها را، مستند به فاکتورهای رسمی خود نمایند.
انواع فاکتورهای رسمی و غیر رسمی کدامند؟
ارائه فاکتور رسمی به صاحبان مشاغل خدمات مسافرتی و جهانگردی و سایر مجموعه های اقتصادی امری ضروری و بدیهی است. لزوم و اهمیت این امر را، می توان در تداوم کسب و کار این مجموعه های تجاری یافت. این امر تنها با ارائه صورت های مالی سالم و صحیح امکان پذیر است.
فاکتورهای فروش، فاکتورهای خرید، انواع فاکتورهای صادراتی و وارداتی و همچنین، فاکتورهای تضمینی همگی جزو فاکتورهای رسمی به شمار رفته و بایستی دقیقا مطابق اصول و مقررات سازمان دارایی و مالیاتی کشور صادر شوند.
ارائه فاکتور رسمی تنها در صورت رعایت نکات و اصول مالیاتی مورد تایید سازمان دارایی کشور قابل تایید می باشند. در غیر این صورت کلیه این فاکتورها صوری تلقی شده و فاقد اعتبار خواهند بود.
در صورت نیاز به صدور و ارائه فاکتورهای مهم و رسمی می توان به برخی از شرکت های فعال در این زمینه مراجعه نمود تا، اقدام به ثبت سفارش انواع فاکتورهای رسمی مورد نظر و مرتبط با نیاز و فعالیت شرکت و مجموعه تجاری خود نمود.
کلام پایانی
ارائه فاکتور رسمی به صاحبان مشاغل خدمات مسافرتی و جهانگردی با مراجعه به مجموعه هخامنش به راحتی امکان پذیر است. در صورتی که، شما یک مدیر فعال و موفق در زمینه کسب و کار خود هستید و نیاز دارید تا، کلیه امور مالیاتی خود را، دقیق و اصولی انجام دهید نیاز به داشتن فاکتور رسمی هستید.
به همین دلیل، پیشنهاد می شود با مراجعه به کارشناسان مجموعه هخامنش اقدام به ثبت سفارش انواع فاکتورهای رسمی مورد نظر خود و مرتبط با فعالیت اقتصادی شرکت خود نمایید.