جرم شناسی مالیاتی

جرم شناسی مالیاتی

خلاصه از جرم شناسی مالیاتی

جرم شناسی مالیاتی

81 / 100

یکی از مشکلاتی که اغلب جوامع انسانی با آن دست و پنجه نرم می کند، مخالفت و جبهه گرفتن در برابر قوانین است. به همین خاطر برای متخلفان تدابیری اندیشیده شده و بایست براساس آن عمل بشود. ما در طول این مطلب از خود در هخامنش با شما درباره جرم شناسی مالیاتی صحبت خواهیم کرد. در واقع فرار مالیاتی منجر به کاهش بودجـه مالیاتی شده و به طبع بی نظمی در سرمایه سالیانه را به همراه خواهد داشت.

چنانکه برای این مشکل چاره ای اندیشیده نشود، سایر افراد هم برای بالا بردن میزان سرمایه خود به انجام آن روی می آورند. پس در این نوشتار با مسئله ای به عنوان جرم شناسی فرار مالیاتی با ما همراه باشید.

جرم شناسی یعنی چه!

جرم شناسی در واقع به شاخه ای از علم جنایی اطلاق می شود. این نوع علوم به تجزیه و تحلیل عوامل روانی و اجتماعی یا زیستی پیدایش و وقوع جرم مبادرت می ورزد. هدف جرم شناسی جلوگیری از اتفاقِ جرم و اصلاح نیز درمان و مقابله با متخلفان آن می باشد. قوانین برای جلوگیری از پیدایش جرم بایست به خوبی اجرا گردد. مالیات هم از این قاعده مستثنی نبوده و جرم شناسی مالیاتی هم بایست مورد بررسی قرار بگیرد.

برای آشنایی هرچه بیشتر با این مسئله بهتر است، در ارتباط با فرار مالیاتی هم با یکدیگر صحبت بنماییم. حال شما دوستان در صورت وجود سوالاتی بیشتر امکان تماس با کارشناسان ما را خواهید داشت. قطعاً کارشناسان ما می توانند، به پرسش های شما در این حیطه جواب بدهند.

با فرار مالیاتی بیشتر آشنا شوید!

اصلاً در بررسی مبحث جرم شناسی مالیاتی شما می دانید، فرار مالیاتی یعنی چه! یعنی هرگونه تلاش از جانب مودیان مالیاتی در راستای عدم پرداخت یا کمتر پرداخت نمودن مالیات. توجه داشته باشید، که انجام چنین کاری گاه به صورت قانونی بوده و گاهاً غیر قانونی! در قانون مالیات مستقیم و مواد 274  الی 279  بدین مسئله اختصاص داده شده است.

پیروی نکردن از این قوانین یکی از بزرگ ترین موضوعات مطروحه در بسیاری از کشورها چون ایران می باشد. مودیان همواره به دنباله ی عدم پرداخت مالیات و یا پرداخت آن در مبالغی کم می باشند. البته دولت هم بیکار ننشسته است. به گونه ای که سازمان امور مالیاتی کشور با بهره گیری از دستگاه هایی اطلاعاتی پیشرفته برای کاهــش فرار مالیاتی و جرم شناسی مالیاتی تلاش می نمایند.

در کشور ما تمامی بندهای اصلاحی قوانین مالیات مستقیم از ابتدای سال 1398  به مرحله ی اجرا رسید. بنا بر این ماده ها بوده که جرم فرار مالیاتی مطرح و مورد بررسی قرار گرفت. پس مجرمان به کیفر های درجه شش عنوان شده در اساس‌نامه مجازات اسلامی محکوم می گردند.

با فرار مالیاتی بیشتر آشنا شوید!

درباره موارد جرم مالیاتی بیشتر بدانید!

مواردی که با اکتفا به قوانین مالیات مستقیم تحت عنوان جرم شناسی مالیاتی معرفی می گردد، در قسمت زیر بیان می شود؛

  • استفاده از کارت بازرگانی دیگر افراد به منظور فرار مالیاتی!
  • تدوین نمودن اسناد و مدارک به حالتی که مخالف با حقیقت باشد.
  • مخفی نمودن فعالیت تجاری یا اقتصادی و پنهان کردن درآمدهای خود.
  • خودداری از عرضه اظهارنامه مالیاتی دربرگیرنده؛ اسناد منوط بر درآمد به دست آمده و هزینه انجام شده در سه سال متوالی.
  • خودداری از انجام فرآیند قانونی و ارسال اسناد و مدارک اقتصادی مورد نیاز به نهاد امور مالیاتی و ورود صدمه به سیستم مالی دولت از این طریق!
  • جرم شناسی مالیاتی می تواند، منع کردن بازرسان مالیاتی و یا شخص سوم از وارسی و مطالعه مدارک اقتصادی – تجاری خود بنا بر ماده 181 قانون مالیات مستقیم باشد.
  • ثبت تمامی معامله ها و قولنامه های خود به اسم دیگر افراد و یا برعکس چنین مسئله ای و ثبت معامله های دیگر افراد به اسم خود در حالی که تمامی اینها برخلاف با حقیقت می باشد.
  • و درنهایت عمل نکردن به مسئولیت های قانونی منوط بر مالیات مستقیم و همچنین مالیات بر ارزش افزوده! این موارد می تواند، دربرگیرنده کاهش مالیات دیگر مودیان و یا در ارتباط با دریافت مالیات باشد.

حال ما در قسمت زیر برای بررسی بهتر و دقیق تر جرم شناسی مالیاتی با شما در ارتباط با میزان مجازات ناشی از این جرم هم صحبت خواهیم نمود. حال شما عزیزان به هنگام وجود پرسش هایی بیشتر امکان تماس با ما را خواهید داشت!

شما عزیزان می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره ارائه فاکتور رسمی با کارشناسان ما در ارتباط باشید

مجازات های مربوط به مالیات

مجازات درجه شش برای مجرمان فرار مالیاتی بنابر ماده نوزده قوانین کیفری اسلامی دربرگیرنده موارد زیر خواهد بود!

  • حبس مجرم از شش ماه الی دو سال.
  • جریمه نقدی مجرم که می تواند، از بیست میلیون الی هشتاد میلیون ریال باشد.
  • مجازات بدنی مرتکبین که از سی و یک ضربه تا هفتاد و چهار ضربه شلاق است.
  • دور ماندن از حق و حقوق اجتماعی به مدت زمان لااقل شش ماه و تا پنج سال. از سویی دیگر بیان داشتن حکم نهایی در رسانه‌ هایی گوناگون!
  • برای افراد حقوقی محروم شدن از فعالیت منوط بر کسب و کار خود یکی از جوانب جرم شناسی مالیاتی خواهد بود. از جانبی دیگر صدور برخی از اسناد تجاری برای مدت زمانی معین که از شش ماه تا دو سال است.

البته مجازات شخص حقوقی مانعی از مجازات حقیقی ندارد. پس چنانکه هریک از مسئولان و مدیران حسابداری، کمپانی های حسابرسی، بازرس مالیاتی و پرسنل بانک ها و نهادهای مالی و اعتباری جایگاهی در اجرای جرایم داشته باشند و یا جرایم را به اداره امور مالیاتی اعلام ننمایند، به مجازات لااقل کیفر شخص مرتکب محکوم می شونـد.

در جرم شناسی مالیاتی مجرمان علاوه بر مجازات های نام برده مکلف به واریز نمودن خود مالیات و جریمه متعلق و نیز دادن زیان وارده به دولت خواهند بود. امیدواریم که شما دوستان به چنین جرم هایی مرتکب نشوید.

 

مجازات های مربوط به مالیات

سخن آخر

دوستان عزیز ما در طول این مطلب از خود با شما درباره مالیات و جوانب گوناگون آن صحبت نمودیم. اینکه مالیات برای تأمین منبع درآمدی دولت وضع شده و افراد باید نسبت به پرداخت آن اقدام کنند. حال برخی از افراد به روش هایی مختلف از پرداخت آن امتناع ورزیده و منجر به شکل گیری جرم شناسی مالیاتی می شوند.

دولت در این راستا تلاش نموده و قطعاً افراد متخلف شناسایی و باید مجازات شوند. امیدواریم که اطلاعات ارائه شده برای شما مفید و کاربردی بوده باشد. البته شما عزیزان در صورت وجود سوالاتی بیشتر امکان تماس با ما را خواهید داشت.

درخواست مشاوره آنلاین

مشاوره تخصصی مطابق با نوع شغل و فعالیت شما توسط کارشناسان ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *