امروزه با پیشرفت دنیای دیجیتال بیشتر فرایندهای اداری با استفاده از این فناوری انجام می گیرد. بیمه یکی از مواردی است که نقش آن در زندگی روزانه بسیار زیاد است. کارفرمایان همواره باید نسبت به رد و ارسال بیمه ی کارکنان خود توجه داشته باشند. در این مطلب قصد داریم به بررسی نحوه ارسال لیست بیمه از پرتال تامین اجتماعی بپردازیم. برای آشنایی بیشتر با شرایط ارسال با ما همراه باشید.
ثبت نام در سایت سازمان تامین اجتماعی؛ گام اول برای رد کردن لیست بیمه
اولین گام برای ارسال لیست بیمه از پرتال تامین اجتماعی ثبت نام در سیستم مربوط به این ارگان می باشد. کاربران باید در ابتدای امر به نشانی es.tamin.ir که توسط سازمان تامین اجتماعی راه اندازی شده است مراجعه کنند. افراد می توانند با ثبت نام در این سامانه خدمات مختلف مانند ارسال و ثبت لیست بیمه و …. بپردازند. زمانی که فرایند ثبت نام به پایان رسید برای ارسال لیست بیمه باید وارد سیستم مورد نظر شده سپس گزینه ورود به سامانه را انتخاب نمایید.
کسانی که قصد دارند علاوه بر ارسال لیست بیمه از پرتال تامین اجتماعی از خدمات دیگر کارفرمایی استفاده کنند لازم است به سازمان مراجعه کرده و برای تکمیل فرم تعهد نامه و دریافت کد کارگاهی اقدامات لازم را انجام دهند.
اقدامات لازم برای ارسال لیست بیمه در سامانه تامین اجتماعی
کاربران برای ارسال لیست بیمه از پرتال تامین اجتماعی پس از گذراندن مراحل ثبت نام و انجام نام نویسی در سیستم باید در نخستین فرصت اقدامات لازم را برای تهیه و ارسال لیست بیمه انجام دهند. برای انجام این فرایند ابتدا باید گزینه ورود به سامانه را انتخاب کرده سپس وارد قسمت کارفرمایان شود. پس از این مرحله به قسمت خدمات کارفرمایان رفته و از آیکون درخواست استفاده کرده گزینه خدمات غیرحضوری را انتخاب نمایید. در مرحله ی بعدی باید عبارت درخواست های غیرضروری را برگزیده و در انتها با کلیک بر روی ثبت درخواست آن را ثبت نمایید.
برای انجام صحیح فرایند ارسال لیست بیمه از پرتال تامین اجتماعی باید کادرهایی که مربوط به پست الکترونیکی و شماره تلفن است را پر کرده گزینه ارسال پیامک اعتبار سنجی را نیز انتخاب کنید. این فرایند به شما امکان می دهد که درخواست خود را برای استفاده از خدمات سازمان تامین اجتماعی به صورت غیرحضوری ثبت نمایید. در قسمت بعد کاربران منویی را مشاهده خواهند کرد که مربوط به حق بیمه می باشد. این قابلیت به کاربران امکان ارسال لیست بیمه به دو روش بارگذاری فایل و ایجاد فهرست حق بیمه جدید به صورت آنلاین را می دهد.
بر اساس ماده قانون 39 مربوط به سازمان بیمه تامین اجتماعی همه ی کارفرمایان وظیفه دارند اقدامات لازم را جهت بارگذاری لیست بیمه کارکنان خود انجام دهند. مهلت بارگذاری و ارسال لیست بیمه از پرتال تامین اجتماعی بر اساس قانون به شکل حداکثری تا پایان آخرین روز از ماه آینده می باشد. بر اساس مصوباتی که دولت برای بعضی از سازمان ها در نظر گرفته است آن ها این امکان را دارند که فهرست مورد نظر را به صورت دوره ای و در مدت زمان طولانی تری ارسال کنند. در صورتی که کارفرمایان نسبت به ارسال فهرست بیمه کارکنان اقدامی نکنند ملزم به پرداخت جچریمه ای معادل 10 درصد حق بیمه به اضافه ی بیمه بیکاری در همان ماه می باشند.
بیشتر بخوانید
معرفی سامانه ارسال لیست بیمه
با توجه به اینکه در سال های اخیر خدمات تامین اجتماهی به شکل اینترنتی گسترش یافته است ارسال لیست بیمه از پرتال تامین اجتماعی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این امر باعث شده که تا برای متقاضیان این عملیات یک درگاه مطمئن راه اندازی شود. سازمان تامین اجتماعی برای آگاهی و استفاده ی مخاطبان از سرویس های جدید اقدام با طراحی و راه اندازی سایت eservices.tamin.ir کرده است. یکی از مهمترین خدماتی که این سامانه در اختیار کاربران قرار می دهد ارسال لیست بیمه از پرتال تامین اجتماعی می باشد.
این قابلیت در کنار امکان ارسال به صورت حضوری ایجاد شده است و هدف از راه اندازی آن تسهیل و راحتی فرایند ارسال لیست بیمه توسط کارفرمایان می باشد.
نحوه ارسال لیست بیمه از پرتال تامین اجتماعی
همانطور که در ابتدای امر هم اشاره کردیم ارسال لیست بیمه به صورت حضوری و انلاین امکان پذیر می باشد. معمولا افراد به دلیل مشغله های کاری ترجیح می دهند از روش های آنلاین استفاده کنند. افراد می توانند وارد آدرس سایت تامین اجتماعی شده و سربرگ مربوط به کارفرما را انتخاب کنند. با استفاده از منوی باز شده می توانید اطلاعات مورد نظرتان را وارد کنید.
ارسال این لیست باعث می شود که برخی از شاغلان از مزیت های بیمه تامین اجتماعی برخوردار شوند. با توجه به اینکه باید به شکل ماهانه مبلغی به عنوان حق بیمه به این سازمان واریز گردد، کارفرمایان تمایل دارند که به وسیله ی ارسال لیست بیمه به صورت آنلاین این فرایند را انجام دهند. نکته ی قابل توجه ای که باید به آن دقت کنید این است که بخشی از حق بیمه توسط فرد بیمه شده و بخشی دیگر به وسیله ی کارفرمایان انجام می شود. اما فرایند ارسال باید به وسیله ی کارفرما انجام بگیرد.
حق بیمه معمولا شامل 30 درصد از حقوق کارکنان و کارگران می باشد. در ارسال لیست بیمه از پرتال تامین اجتماعی به میزان 7 درصد این حق توسط کارگر و 23 درصد به عنوان سهم کارفرما می باشد و توسط او پرداخت می شود. به زبان ساده می توانیم بگوییم که کارفرمایان در پایان هر ماه در حدود 7 درصد از حقوق کارکنان و کارگران خود را کسر می کنند و به عنوان حق بیمه به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز می کنند. دقت داشته باشید که بیمه مشاغل سخت با بیمه مشاغل عادی با همدیگر متفاوت می باشد. پس از ارسال لیست مورد نظر کارفرما مباغ نهایی را به سازمان بیمه بپردازد.
سخن پایانی
ارسال لیست بیمه از پرتال تامین اجتماعی برای سازمان های مختلف یک امر مهم و حیاتی می باشد. در صورتی که کارفرمایان با این موارد آشنایی کامل ندارند می توانند به مراکز معتبر و تخصصی نظیر تیم هخامنش مراجعه کرده و از مشاوره های لازم در این زمینه بهره مند شوند.