آیا مالیات در اسلام حرام است؟

آیا مالیات در اسلام حرام است؟

خلاصه از آیا مالیات در اسلام حرام است؟

آیا مالیات در اسلام حرام است؟

85 / 100

آیا مالیات در اسلام حرام است؟ آیا با واژه مالیات به خوبی آشنا هستید! این کلمه از مال اخذ شده و معانی متعدد دارد. مثلاً می توان به پاداش یا زکات مال و جریمه اشاره نمود.

لذا در دنیای اقتصاد یعنی قسمتی از درآمد، فروش و یا پایه حقوقی که به واسطه ی دولت وقت از اشخاص دریافت می شود. حال آنکه بعضی از نظریه پردازان مالیات در اسلام را چنین تعریف نموده اند، که حقی معلوم بوده و قانون گذاران آن را برروی دارایی اشخاص اعمال کرده اند.

دوستان عزیز برای آشنایی شما هرچه بیشتر و بهتر با این مسئله ما ادامه مطلب خود را نگارش نموده ایم. پس ما را همراهی کرده و پاسخ تمامی سؤالات خود را به دست آورید!

تعریف مالیات!

خوانندگان عزیز برای آنکه ما هرچه عمیق تر به این پرسش شما که آیا مالیات در اسلام حرام است؟ جواب بدهیم، می‌باید به خود کلمه مالیات نگاهی بی اندازیم. از آن روزگاران که دولت پای خود را در زندگی آدمی باز کرد، دولت‌ مردان برای اداره هرچه بهتر امور باج دریافت می نمودند.

حال افراد موظف به پرداخت آن می توانست مردم یا صاحبان ملک و املاک خصوصی بوده یا حاکمان محلی و… می بود. بنابراین با اطمینان خاطر می توان گفت که از روزگاران قدیم تا به حال دریافت مالیات رایج بوده است!

حال آنکه اسلام طی چهارده قرن پیش، انواعی متنوع از مالیات ها که با ارزش نهفته در دین اسلام مشکل نداشت را تأیید نمود! پس می توان درباره اینکه آیا مالیات در اسلام حرام است؟ بیان داشت؛ خیر! مگر زمانی که با اساس دین منافات داشته باشد.

مالیات در اسلام با مالیات متعارف چه تفاوت هایی دارد؟

حال دقت کنید؛ در دین اسلام این مسئله یک حالت عبادی تلقی می شود. ولی نوع متعارف بر اساس قانون وضع شده و چون انواع اسلامی یک مسئولیت دینی برای فردِ مورد نظر تلقی نخواهد شد. آدمی اگر که با توجه به اسلام گام های خود را به جلو بردارد، با فرار مالیاتی نوعی گناه را مرتکب می شود!

این در حالیست، که فرار مالیاتی بنا بر قانون یک تخلف محسوب شده و فرد را مشمول مجازات هایی خواهد کرد! دوستان عزیز از سویی دیگر ضمن بررسی این مسئله که آیا مالیات در اسلام حرام است؟ توجه کنید؛ هدف از تعیین مالیات در دین اسلام رفع تبعیض ها و برقراری عدالت است. دین اسلام با چنین کاری تمايل به برقراری توازن در مصرف را دارد.

حال یک تفاوت اساسی دیگر هم در این میانه ها به چشم می خورد. آنهم این است، که اگر به دین نگاه کنیم؛ مالیات نیازی نبوده که به دولت داده بشود. بلکه شما می توانید، آن را در مصارف تعیین شده توسط حاکم شرع یا مرجع تقلید صرف بنمایید. ولی اگر که حاکم دستوری مبنی بر دریافت زکات را بدهد، باید مودیان آن را به دولت بدهند.

ولیکن در مالیات متعارف تمامی این کارها برعهده دولت می باشد. یعنی به دور از مسئله ای که آیا مالیات در اسلام حرام است؟ یا نه! شما باید در مالیات متعارف، آن را به دولتمردان بدهید‌.

در اسلام حرام است ؟

انواع گوناگون مالیات به لحاظ مقدار و نرخ

ما در قسمت زیر با شما درباره انواع گوناگون مالیات به لحاظ مقدار و نرخ صحبت خواهیم نمود. این موارد عبارتند از؛

1-مقطوع

این قبیل از مالیات ها به حالتی بوده که چون زکات فطره افراد واجد شرایط می‌بایست بدهند. علاوه بر اینها برخی از موارد جزیه و خراج جزئی از مقطوع به حساب می آیند.

2-تناسبی

در کنارِ پاسخ به سوال اصلی شما یعنی اینکه آیا مالیات در اسلام حرام است؟ بگوییم؛ نوع تناسبی بنا بر نسبت مشخصی بایست پرداخت بشود. نیز کاهش یا افزایش متعلق مالیات در کم یا زیاد شدن نرخ تاثیری نخواهد داشت.

3-تصاعدی

حال آنکه هیچ کدام از مالیات ثابت در دین به حالت تصاعدی اعمال نخواهند شد.

4-تنازلی

یعنی میزان درآمد و مالیات با یکدیگر رابطه ای برعکس دارند.

انواع گوناگون مالیات به لحاظ مبنای مالیاتی

حال در ارائه پاسخی دقیق تر بدین که آیا مالیات در اسلام حرام است؟ در رابطه با انواع آن به لحاظ مبنای مالیاتی به شما خواهیم گفت. آنها دربرگیرنده موارد زیر است!

-مالیات بر درآمد اشخاص که دربرگیرنده مواردی همانند زکات جو و گندم یا خرما و کشمکش می باشد.

-مالیات بر دارایی اشخاص که شامل زکات طلا و نقره است.

-مالیات بر پس انداز اشخاص که دربرگیرنده خمس می باشد.

-مالیات بر بهره گیری از منابع طبیعی که شامل خمس معادن و زکات گوسفند، گاو یا شتر است.

-مالیات بر سرانه که می تواند، شامل زکات فطره باشد!

-در نهایت مالیات بر مصرف که اگر شما محصولی را استفاده نموده که نیازتان نیست، بایست خمس آن را بدهید.

حال قطعاً شما بهتر این مسئله را که آیا مالیات در اسلام حرام است؟ یا خیر! را درک خواهید نمود. درست است؟ ما در ادامه درباره صفات مالیاتهای اسلامی به شما می گوییم، تا بهتر به سمت اصل مطلب بروید!

انواعِ گوناگون مالیات به لحاظ مبنای مالیاتی

صفات و شرایط مالیات اسلامی چه می باشد؟

به منظور وضع این حکم در اسلام صفات و شرایطی تعریف شده است. اینچنین بهتر دولت می تواند، به جهت اخذ آن اقدام کند! این شرایط شامل موارد ذیل است؛

-عدالت که منظور از آن وجود تناسب میان توانایی مالی پرداخت کننده و میزان مالیات می باشد.

-آنها باید به صورت کاملاً دقیق و منظم‌ معین گردیده و همچنین موعد پرداختش اعلام گردیده باشد.

-سهولت در پرداخت هم یکی دیگر از شرایط است. به عبارتی در جوابِ به اینکه آیا مالیات در اسلام حرام است؟ نه فقط به اصل مطلب بلکه به حداقل ترین حالت ممکن رساندن نارضایتی موعدی توجه بشود.

-سپس می‌باید هزینه وصول آن به کمترین حالت ممکن خود برسد.

-در نهایت هیچ گونه آثار منفی نداشته و مانع از رواج ثروت و افزایش فعالیت اقتصادی در بطن جامعه نشود!

چرا مالیات در اسلام وضع شده است؟

اصلاً می دانید، که دلیل شکل گیری مالیات در دین اسلام چیست؟ ما در این قسمت به شما خواهیم گفت!

1-برقراری عدالت اجتماعی

دوستان عزیز حال که شما پاسخ اینکه آیا مالیات در اسلام حرام است؟ را به دَست آوردید، بدانید؛ هدف اسلام از وضع آن تأمین عدالت اجتماعی بوده است. در واقع یکی از مهم ترین نگرانی های دین نام برده در حذف عدالت از بطنِ جامعه و افزایش اختلافات طبقاتیست!

2-کنز

یکی دیگر از اهداف اسلام در پیش گیری از راکد نگاه داشتن دارایی است. به همین خاطر سعی داشته در کنز اموال یک چاره ای محکم بی اندیشد!

3-انفال

بهره گیری از منابع طبیعی در نتیجه تعليق مالیات تأثیر گذار خواهد بود. مثلاً ما می توانیم؛ به استخراج از معادن اشاره بنماییم.

شما عزیزان می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره مالیات در کشور های مختلف با کارشناسان ما در ارتباط باشید

مهم ترین ویژگی های مالیات در دین اسلام

دین اسلام برای مالیاتهای خود برخی ویژگی ها را در نظر گرفته است. به همین خاطر آن نیز در گستره اسلام با سایر ادیان تفاوت هایی را دارد. پس به دور از موضوع آیا مالیات در اسلام حرام است؟ این خصوصیات شامل موارد زیر است؛

1-جنبه عبادی

درست متوجه شدید، این مسئله در گستره دین اسلام بیشتر جنبه عبادی به خود می گیرد. در واقع در دین نام برده اکثر جهات مسائل اقتصادی با عبادت گره خورده است! به همین خاطر حق هیچ فردی ضایع نشده و قطعاً با عدالت برخورد خواهد شد.

2-اخلاقی

هر دولتی برای محقق نمودن اهداف اقتصادی خود، از مردم مالیات اخذ خواهد نمود. البته در اسلام همانند سایر دولت ها با اخذ آن همین مسیر دنبال خواهد شد. ولی به ابعاد دیگری هم دقت می شود‌. آنهم تکامل اخلاقی و تعامل روحی افراد می باشد. در واقع اهداف دین در دورتر کردن آدمی به دلبستگی نسبت اموال دنیوی خلاصه می شود.

3-جنبه مردمی

همچنین به غیر از آنکه آیا مالیات در اسلام حرام است؟ یا نه! دقت کنید، قسمتی از دریافتی ها به موارد مصرف تعلق خواهد گرفت. مثلاً می توان به زکات یا فطره اشاره نمود! به همین خاطر پرداختی ها به شما قوت قلب بخشیده و از جانب‌تان کاملاً ملموس خواهد بود. اینچنین میان افراد جامعه رفتاری محبت آمیز شکل گرفته و ثروتمندان با زندگی فقرا بیشتر ارتباط برقرار می کنند.

4-توزیع دوباره ثروت

یکی از مهم ترین اهداف اسلام در توزیع عادلانه مالیات خلاصه می شود. بهتر است، که بخش اعظمی از این توزیع ها به واسطه ی خود مردم انجام شده و دولت نقشی در این مسئله نداشته باشد! از سویی دیگر چنین توصیه ای می کنیم؛ که دولت در مرحله دوم به نیاز خود توجه بکند.

حال شما متوجه شدید، که مهم ترین ویژگی های مالیات در دین چه بوده و آیا مالیات در اسلام حرام است؟ پس دقت کنید؛ که اسلام با مالیات مشکلی ندارد، البته زمانی که جایی صحیح صرف شده و کاملاً عادلانه دریافت بشود!

سخن آخر در رابطه با اینکه آیا مالیات در اسلام حرام است؟

دوستان عزیز ما در طول این مطلب از خود با شما درباره مسئله مالیات در بطن دین اسلام صحبت نمودیم. اینکه اسلام به جهتِ دریافت آن اقدام کرده و هدف آن در برقراری عدالت میان افراد و تأمین نیازهای مالی دولت است.

امیدواریم که شما به پاسخ سوال آیا مالیات در اسلام حرام است؟ دست یافته باشید‌. البته شما عزیزان در صورت وجود سوالاتی بیشتر امکانِ برقراری ارتباط با ما در هخامنش را خواهید داشت. قطعاً کارشناسان ما بهترین پاسخ گوی به پرسش های شما خواهند بود.

درخواست مشاوره آنلاین

مشاوره تخصصی مطابق با نوع شغل و فعالیت شما توسط کارشناسان ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *