نحوه ی محاسبه ی مالیات مقطوع

نحوه ی محاسبه ی مالیات مقطوع

خلاصه از نحوه ی محاسبه ی مالیات مقطوع

نحوه ی محاسبه ی مالیات مقطوع

87 / 100

نحوه ی محاسبه ی مالیات مقطوع:مالیات مقطوع یکی از انواع مالیاتها است، که شما باید نسبت به پرداختش اقدام کنید. در واقع مالیات یک هزینه اجتماعی می باشد و همگان برای تأمین هزینه عمومی کشور مؤظف به پرداختش هستند. انواع مالیات در کشور ما بسیار است!

مثلاً می توانیم؛ مالیات بر درآمد، دارایی و ارزش افزوده را نام ببریم. اینها همگی و همگی برای تأمین منبع درآمدی دولت اخذ خواهند شد. ولی آیا درباره نحوه ی محاسبه ی مالیات مقطوع چیزی می دانید؟

ما این مطلب از خودمان را به بررسی همین مسئله اختصاص دادیم. پس شما برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید، ما را همراهی کنید و پاسخ سؤالات خود را به دست آورید.

نحوه ی محاسبه ی مالیات مقطوع چگونه است؟

سامانه مؤدیان با توجه به جوانب گوناگون نحوه ی محاسبه ی مالیات مقطوع مقدار صحیح آن را با توجه به طرح تشویقی همچنین معافیت ها حساب می نماید. در این زمینه سامانه مربوطه به ماده صد قانون مالیات مستقیم توجه می کند.

همچنین به مقدار فروش کالاها یا خدمات مؤدیان مالیاتی نیز سوابق مالیاتی وی دقت خواهد کرد. توجه کنید؛ که فرم مالیاتی درون نشانی tax.gov.ir قرار می گیرد. حال آنکه نرخ مقطوع مالیاتها تحت تأثیر عوامل زیر است!

مالیات مقطوع چگونه محاسبه می شود؟

1-شیوه ی محاسبه نرخ مالیات مقطوع فروش سهام

در این راستا لازم است، برای نحوه ی محاسبه ی مالیات مقطوع به ماده ۱۴۳ قانون مالیات مستقیم مراجعه کنیم. طبق این ماده نقل و انتقال سهام هم مشمول مالیات مقطوع می گردد.

نرخ آن برای کمپانی هایی بورسی 0.5% است و همان برای کمپانی هایی غیر بورسی به 4% می رسد. در اینجا یک نکته مهم هست! آنهم میزان سود و زیان کمپانی ها را در نظر نمی گیرند.

به عبارتی با توجه به ماده مذکور چنانچه شما مایل به فروش سهام خود حتی با ضرر هم بشوید، مالیات مقطوع شامل حال‌تان می شود. متوجه شدید؟ البته به هنگام عدم درک این مطلب امکان ارتباط با ما را دارید.

2-شیوه ی محاسبه نرخ مالیات مقطوع نقل و انتقال ملک

در این مسیر سری به ماده ۵۹ قانون مالیات مستقیم بزنیم. چرا که برای نحوه ی محاسبه ی مالیات مقطوع به دردمان می خورد. این ماده مربوط به نقل و انتقال ملک است. بنا بر وجود آن فروش ملک اعم از تجاری و مسکونی شامل پرداخت مالیات می شود.

نرخ آن برای ملک چه تجاری و چه مسکونی بدون سرقفلی 5% است و مالیات مقطوع برای ملک تجاری و مسکونی سرقفلی به 2% خواهد رسید.

دقت کنید؛ مقدار سود یا زیان شما در نحوه ی محاسبه ی مالیات مقطوع لحاظ نمی شود. مثلاً شما یک ملکی را بدون سرقفلی با قیمت پنج میلیارد خریداری کردید. بعد از آن ملک را با زیان چه کم و چه زیاد به فروش رسانید. فرقی ندارد، چرا که باید مالیات مقطوع250  میلیونی را پرداخت کنید.

در محاسبه این نوع مالیات دو جنبه ارزش معاملاتی همچنین قیمت روز ملک مسکونی یا تجاری مهم می باشند. برای تعیین قیمت ملک هم بنگاه املاک بنا بر تعرفه قانونی وارد عمل می شود. این دست از مالیات ها برای پرداخت به عهده فروشنده است. بنابراین برای تسلیم اظهارنامه نیاز نخواهد بود.

شما عزیزان می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره مالیات با کارشناسان ما در ارتباط باشید

مالیات مقطوع برای فروش املاک چگونه محاسبه می شود؟

برخی از مواقع شما درباره نحوه ی محاسبه ی مالیات مقطوع برای فروش ملک می پرسید. در این راستا برای باری دیگر هم باید به ماده 59 قانون مالیات مستقیم مراجعه کنیم. با توجه بدین ماده مقدار مالیات برای خرید و فروش املاک چه مسکونی و چه تجاری برابر است، با 5%!

مثلاً شما یک ملک را به قیمت هفت میلیارد خریداری کردید! در این هنگام می‌باید 350 میلیون به عنوان مالیات مقطوع به سامانه امور مالیاتی کشور بپردازید.

ولی این مقدار برای ملک هایی که سرقفلی هستند، به دو درصد خواهد رسید. مثلاً با خرید یک ملک سرقفلی به ارزش سه میلیارد تومان می‌باید 60 میلیون را به عنوان مالیات بپردازید. همچنین در نحوه ی محاسبه ی مالیات مقطوع بهتر است، یک نکته را هم گوشزد بکنیم. اینکه ماده مذکور در رابطه با املاک اداری صدق نمی کند.

همچنین به خاطر خود بسپارید، پرداخت مالیات مقطوع به عهده فروشنده ملک است و برای ارائه اظهارنامه مالیاتی نیاز نیست. امیدواریم که به خوبی موضوع مالیات مقطوع درباره فروش املاک را درک بُکنید. البته در زمان وجود سوالاتی بیشتر ما کنارتان خواهیم بود.

تبصره 100 قانون مالیات مستقیم برای مالیات مقطوع است!

درست متوجه شدید، تبصره صد قانون مالیات مستقیم به این نوعِ از مالیاتها تعلق دارد. حال در نحوه ی محاسبه ی مالیات مقطوع باید دستورالعمل ها درباره آن اجراء بشوند. شمایی که در مسیر حسابداري گام برداشتید، بایست این تبصره را به خوبی درک بکنید. همچنین دستورالعمل ها را مطالعه بنمایید. درباره این تبصره یک نکته را بررسی کنیم.

اگر که شما عزیزان توان مالی پرداخت آن را به حالت یکجا ندارید، امکان پرداخت به صورت اقساط هم هست. پس اگر که صاحب یک کسب و کار هستید، باید طی چهار قسط با مبالغ برابر و بدون هزینه اضافی از مالیات آن را به سامانه امور مالیاتی بپردازید.

تبصره 100 قانون مالیات مستقیم برای مالیات مقطوع است!

 چگونه مالیات مقطوع را پرداخت کنیم؟

حال که شما عزیزان با نحوه ی محاسبه ی مالیات مقطوع آشنا شدید، درباره شیوه ی پرداخت آن بگوییم. در اولین گام به سمت مرورگر سیستم خود بروید. سپس نشانی my.tax.gov.ir را سرچ کنید. در گام بعدی وارد سامانه بشوید. رمز عبور یا نام کاربری خود را که فراموش نکردید؟ آنها را در کادر مربوطه وارد کنید.

بعد از آنکه با موفقیت به صفحه شخصی خود وارد شدید، به منوی سمت راست نگاه بی اندازید. شما باید برروی عبارت پرداخت قبض آنلاین کلیک کنید. بعد از مشاهده لیست قبض خود حال که با نحوه ی محاسبه ی مالیات مقطوع به خوبی آشنا شدید، آن را بپردازید. برای آنکه جریمه گریبان گیر شما نشود و همچنین از معافیت مالیاتی فیض ببرید، نسبت به پرداخت در موعد مقرر اقدام بنمایید.

سخن آخر

ما به شما گفتیم، که مالیات مقطوع به نقل و انتقال ملک یا فروش سهام تعلق می گیرد. قطعاً اکنون شما با نحوه ی محاسبه ی مالیات مقطوع آشنا هستید. درست است؟ البته برخی از کسب و کارها هم از دادن آن معاف می شوند.

مثلاً می توانیم، به افراد فعال تنها برای یکسال در کسب و کار اشاره بُکنیم. دوستانِ عزیز در هرصورت اگر که شما مشمول آن هستید، برای پرداخت سر باز نزنید. اینگونه از جریمه نقدی فاصله می گیرید و معافیت مالیاتی را تجربه می کنید.

اميدواريم ما اطلاعاتی که در این مطلب از هخامنش بررسی شد، برای شما مفید باشد. البته اگر که سوالات بیشتری داشتید، امکان تماس با ما را خواهید داشت.

درخواست مشاوره آنلاین

مشاوره تخصصی مطابق با نوع شغل و فعالیت شما توسط کارشناسان ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *