آیا شما می دانید، که صورت وضعیت پیمانکاری چیست؟ چه مواقعی کاربرد دارد! در واقع آن ها اسنادی بسیار مهم در دنیای حسابداری است. ما در طول این مطلب از هخامنش به بررسی چیستی آن، انواع و طریقه ارسال می پردازیم. پس توصیه ما به شما این است، که برای کسبِ اطلاعاتِ بیشتر در این زمینه با ما تا پایان این نوشتار از خود همراه باشید.
آماده ارائه کلیه خدمات فاکتور رسمی به تمامی مراکز و ارگانها و شرکت های خصوصی و دولتی
درباره صورت وضعیت بیشتر بدانید!
آیا می دانستید، که صورت وضعیت پیمان کارها سندی بوده که در معاهدات عمرانی کارآیی دارد! به عبارتی درون صورت وضعیت پیمانکاری مقدار فعالیت و خدماتی که ارائه شده بررسی می شود. از سویی تعیین می نماید، که برای این کارها و خدمات ارائه شده از جانب پیمانکار، کارفرما باید چه مبلغی را بپردازد. نکته جالب توجه این که چنین مبلغ هایی دربرگیرنده موارد بسیاری چون؛ هزینه تهیه و حمل مصالح ساختمانی، هزینه مربوط به ساخت و ساز یا… می باشد.
در این میانه ها مهندس مشاور برخی از مسئولیت ها را برعهده خود دارد. آن هم دریافت صورت وضعیت از پیمانکار بوده و باید درستی اطلاعات درج شده را بررسی کند. مشاور باید اعداد و ارقام اعلام شده از جانب پیمانکار را با فاکتورها مقایسه نماید. از سویی در صورت وجود خطا، آن ها را با ذکر دلیل و مدرک اصلاح کند. سپس برای ارسالِ به دَست کارفرما صورت وضعیت پیمانکاری را به مهندس ناظر بدهد.
با انواع صورت وضعیت آشنا شوید!
ما در این قسمت شما را با انواع صورت وضعیت موجود آشنا می نماییم. البته آموزش ثبت در سامانه مودیان را هم ارائه خواهیم کرد. پس بهتر است، همچنان ما را همراهی کنید!
· صورت وضعیت موقت
این نوع از صورت وضعیت ها به حالت دوره ای بوده که زمانِ آنها به حالت توافقی بین دو طرف در نظر گرفته می شود. پیمانکاران درون این صورت وضعیت هزینه هایی متنوع را مطرح می نمایند. کارفرما هم بایستی این هزینه ها را پرداخت بنماید. به این نکته بسیار مهم توجه داشته باشید، که صورت وضعیت پیمانکاری موقت می تواند، بیش از سی روز باشد.
ولی معمولاً پیمانکاران سعی در کوتاه تر کردنِ این مدّت زمان دارند. چرا که هزینه ها افزایش پیدا کرده و گاهی اوقات مهندسان مشاور نسبت به این هزینه ها معترض می گردند. در صورت بروز کوچک ترین خطا درون این نوع از صورت وضعیت ها امکان درجِ آن ها در نمونه های بعدی وجود دارد.
· صورت وضعیت قطعی
این قبیل از صورت وضعیت ها آخرین نمونه های ارسالی به کارفرما از جانب پیمانکار است. حائز اهمیت ترین تفاوت موجود میان دو نوعِ موقت و دائمی این است، که نمونه های دائمی جبران ناپذیر است. به گونه ای که بروز هرنوع خطا و اشتباهی داخل آنها می تواند، عواقب خطرآفرینی به همراه داشته باشد. نکته جالب توجه این که اگر درون انواعِ موقت اشتباهی رُخ دهد، درون صورت وضعیت پیمانکاری دائمی می توان قید کرد.
شما باید صورت وضعیت دائمی را در مدّت زمان یک ماه به مهندس مشاور بدهید. آنها موظف هستند، درستی یا نادرستی اطلاعات ارائه شده را بررسی بنمایند. حداقل ظرف شصت روز آن ها را به کارفرما تحویل داده و یک ماه بعد مبلغ را با پیمانکار تسویه نمایند.
طریقه ثبت صورت وضعیت پیمانکاری در سامانه مودیان
یک آپدیت جدید از جانب سامانه مودیان ارائه شده که درون آن امکانِ ایجاد شناسه قرارداد وجود دارد. در واقع شما در قراردادهایی که دارید، باید یک شناسه قرارداد را ذکر کنید. پس از آن که شما جهتِ دریافت شناسه قرارداد از سامانه مودیان اقدام کردید، به هنگام ثبت صورت وضعیت پیمانکاری بایستی (صورت حساب مربوط به پیمانکاری) را درون سامانه انتخاب بنمایید. بعد از آن است، که نوبت به درج شناسه قرارداد می رسد.
اگر که می خواهید، مراحل دریافت شناسه قرارداد را یاد بگیرید، در ادامه این مطلب همچنان با ما همراه باشید.
بیشتر بخوانید: صدور فاکتور رسمی
مراحل مربوط به دریافت شناسه قرارداد
ما در این قسمت از مطلب خود در هخامنش شما را جزء به جزء با مراحل مربوط به دریافت شناسه قرارداد (شناسه یکتا) جهتِ ثبت صورت وضعیت پیمانکاری در سامانه مودیان آشنا خواهیم کرد. لطفاً با ما در ادامه این مطلب از خود همراه باشید!
در ابتدا شما باید به قسمت کارپوشه وارد بشوید. سپس به بخش مدیریت قراردادها وارد و گزینه پیمانکار را انتخاب بنمایید. لازم است، اطلاعات کارفرمای خود را درون سامانه وارد کنید. سپس با تأیید طرف قرارداد خود به مرحله بعد وارد شوید. در این مرحله کاری که باید انجام دهید، انتخاب نوع معاهده و تاریخ آن می باشد.
سپس اطلاعات مربوط به قرارداد خود را تأیید نموده و به مرحله بعد بروید. البته در صورتی که از کارفرمای خود پیش پرداخت گرفته باشید، باید آن را درج کنید. در پایان شما باید اطلاعات وارد شده از جانب خود را تأیید بنمایید. این چنین شناسه قرارداد برای شما به وجود آمده و برای ثبت صورت وضعیت پیمانکاری در سامانه مودیان می توانید، از آن ها استفاده کنید.
آیا می دانید، نگارش صورت وضعیت چه اهمیتی دارد؟
مسلماً شما متوجه شده اید، که در تمامی پروژه ساختمانی گزارشات صورت وضعیت از جانب پیمانکار به کارفرما فرستاده می شود. با تهیه صورت وضعیت پیمانکاری مدیران و مسئولان پروژه از تمامی کارهایی که انجام شده است، اطلاع پیدا خواهند کرد.
چنانچه که این نوع از اسناد تنظیم بشود، گویی به مدیریت پروژه کمک نموده اید. چرا که کار با کنترل زمان پیش رفته و بهای از پیش تعیین شده، پرداخت می شود. یکی دیگر از مواردی که بر اهمیت صورت وضعیت پیمانکاری می افزاید، یک دیدگاهی کلّی برروی روند اجرای پروژه ساختمانی است. بنابراین مسئولان به درک عمیقی از این مسئله دست پیدا می کنند، که پروژه آن ها در چه مرحله ای بوده و به کجاها ختم می شود.
علاوه بر تمامی این ها با وجود صورت وضعیت های پیمانکاری نقاط ضعف پروژه مشخص خواهد شد. چه بسا نیازهایی که توسطِ پیمانکار پروژه مشخص می گردد.
سخن آخر
بسیاری از افراد بعد از مطالعه مطالب فوقانی که درباره صورت وضعیت پیمانکاری است، از ما می پرسند که هرچند وقت یک بار آن را تنظیم کنیم! آن نیز به شما و پیمانکار پروژه بستگی دارد! ولی اگر که دارای پروژه های حساس و بزرگ هستید، هفته ای یک مرتبه می تواند، زمان بسیار خوبی باشد. ولی اگر که در پروژه هایی کوچک هستید، هریک ماه یکبار می تواند، کافی باشد!
امیدواریم که اطلاعات ارائه شده در طول این مطلب از هخامنش برای شما مناسب بوده باشد. حال شما می توانید، در صورت وجودِ سؤالات بیشتر در این زمینه با ما تماس بگیرید.